ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΕΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΕΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

Τα Χριστούγεννα έφτασαν. Ένα από τα είδη που κάνουν να ξεχωρίσει ένα σπίτι μετά από τα φωτάκια και τα λαμπιόνια είναι το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Έθιμο ξενόφερτο, καθώς το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο στολίδι είναι το καραβάκι αλλά καθιερωμένο τώρα πια. Η δική μου ένσταση πάνω στο θέμα είναι το παράδοξο που ακούω τον τελευταίο καιρό, ότι τα πλαστικά έλατα είναι και οικολογικά! Προσωπικά δεν ξέρω κάποιο πλαστικό ή συνθετικό υλικό που να είναι οικολογικό. Δεν θέλω να σχολιάσω το θέμα της τιμής. Πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχουν οικονομικά μεγέθη αλλά επίσης και άλλα που κοστίζουν αρκετά χρήματα. Και όπως και τα το κάνουμε δεν παύουν να είναι πλαστικά.

Αντιθέτως θεωρώ ότι τα φυσικά είναι παρεξηγημένα. Κάποιοι από εμάς έχουν το θράσος να πάνε σε ένα βουνό και να αφαιρέσουν από εκεί παράνομα ένα πεύκο στην ουσία, αφού στην περιοχή μας δεν υπάρχουν γνήσια έλατα.

Επίσης πολλοί από εμάς νομίζουμε ότι τα φυσικά προέρχονται από δάση τα οποία κόβονται και δεν αναπληρώνονται. Η αλήθεια είναι ότι τα φυσικά φέρουν σφραγίδα από το δασαρχείο της περιοχής που προέρχονται, άρα είναι απολύτως νόμιμα και προερχονται αποκλειστικα απο ιδιωτικες καλλιεργεις. Υπαρχουν οικογένεις που περιμμένουν αυτο το εισόδημα για να περασουν τον υπολοιπο χρόνο καθώς καλλιεργούν για ολοκληρα χρόνια ελατα μέχρι αυτα να ειναι έτοιμα για κοπή. Προέρχονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ιδιωτικές οι οποίες μάλιστα επαναφυτεόνται συνεχώς. Γιατί λοιπόν να καταστρέφουμε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε ορεινές περιοχές περιοχές και το μοναδικό τους εισόδημα είναι κάποια λίγα χρήματα από μια καλλιέργεια που κατά μέσο όρο περιμένουν επτά με δέκα χρόνια για να φτάσει στο σημείο να πουληθεί; Και πόσο μη οικολογικά είναι δηλαδή αυτά; Μετά τη χρήση τους όσοι από εμάς έχουν τζάκι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, τα πλαστικά μπορούν; Η ιδιαίτερη μυρωδιά που έχουν οι βελόνες του φυσικού υπάρχει στα τεχνητά; Επίσης η τιμή τους θεωρώ ότι είναι απολύτως προσιτή και σίγουρα πιο φτηνή από τα μεγάλα πλαστικά.

Ας προβληματιστούμε λοιπόν και ας δώσουμε πραγματικό χρώμα και πραγματικό άρωμα σε αυτά τα Χριστούγεννα!

Angelos Ntorkos

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε τώρα μαζί μας για να σας λύσουμε άμεσα οποιαδήποτε απορία και να σας προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις για την καλλιέργειά σας

  • +30 693 242 3770
  • Ράγιο Θεσπρωτίας
  • info@ntorkos.gr
  • Ανοιχτά καθημερινά 08:00-17:00